Tips & Tricks

Zo wordt je aangenomen!

1. Zorg er voor dat je CV zo volledig mogelijk is.

De eerste indruk die een werkgever van je krijgt is op basis van je CV. Daarom is het van belang om hier veel aandacht aan te besteden. Zorg er voor dat je werkervaring, stages, opleidingen, cursussen en vaardigheden duidelijk en zo uitgebreid mogelijk toegelicht zijn. Als je een foto plaatst op je CV bedenk dan goed of je hier representatief op over komt.
Daarnaast is het ook goed om een persoonlijkheidsprofiel te schrijven zodat de werkgever direct een beeld krijgt van waarom je de keuzes hebt gemaakt voor je vorige banen en wat je kunt bijdragen aan het bedrijf waar je solliciteert.Heb je goede en ingelichte referenten dan is dit een grote plus op je CV!

Heb je nog geen/weinig werkervaring?
Ben je net gestopt met je opleiding en heb je nog geen werkervaring opgedaan dan is dit geen belemmering voor een goed CV. Werkgevers zoeken niet altijd een kandidaat met veel werkervaring maar kijken ook of een je de juiste eigenschappen beheerst om de functie goed uit kunt voeren. 
Heb je gaten in je CV dan mag je ook gerust benoemen waarom dit is. Dit komt tijdens het gesprek vrijwel zeker aan bod.
Ook kun je je persoonlijkheidsprofiel aanpassen aan de functie waar je op reageert. Je kunt bijvoorbeeld je behaalde prestaties tijdens je studie vermelden. Of hoe door je collega’s “de verkoper” genoemd bent tijdens je vrijwilligerswerk als je solliciteert voor servicemedewerker.

2. Weet goed wie je bent.

Voordat je een sollicitatiegesprek hebt met een werkgever is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Bedenk je goed welke vragen je kunt verwachten. Werkgevers willen graag weten wat je hebt geleerd bij je vorige banen en welke vaardigheden je bezit.
Maak een lijst van je sterke en zwakkere eigenschappen en bedenk voor je zelf voorbeelden uit de praktijk en je vorige werk om deze goed toe te kunnen lichten.Vindt je het moeilijk om over jezelf te vertellen? Er zijn hulpmiddelen om te weten te komen wat jouw unique selling points zijn. Je kunt bijvoorbeeld op www.123test.nl uitvinden welke competenties jij bezit. Daarnaast zijn er nog andere test die je kunnen helpen met het voorbereiden van je sollicitatiegesprek en je te helpen beter over jezelf te kunnen vertellen.Verder is het een goed idee om je te verdiepen in het bedrijf waar je solliciteert. Bedenk van te voren vragen die je kunt stellen om je interesse te laten blijken.

3. Wees actief met social media.

Een heel groot deel van het zoeken en vinden van werk speelt zich af via social media. Veel bedrijven en werkgevers vinden het prettig om in te schatten of je past in het team. Je kunt op je CV een verwijzing maken naar een van je social media profielen. Hierin kun je je interesses en persoonlijkheid weergeven. Wij raden je aan om een LinkedIn profiel toe te voegen aan je CV. Hiernaast kun je bijvoorbeeld ook een pinterest pagina aanmaken waarop je je interesses toont.
Daarnaast is het verstandig om een kritische blik te werpen op je huidige social media pagina’s om berichten die een verkeerde indruk kunnen wekken te verbergen.

4. Dress for success, wees assertief en representatief.

  • Regel nummer 1 voor een sollicitatiegesprek is uiteraard; kom op tijd! Dit betekent niet dat je 45 minuten van te voren aanwezig hoeft te zijn  en zo je gesprekspartner een opgejaagd gevoel geeft. Maar zorg er voor dat je er 10 minuten voor aanvang bent.
  • Laat goed zien dat je de baan wilt hebben. Vertellen over wie je bent is niet genoeg. De werkgever wilt graag horen waarom jij specifiek voor dat bedrijf hebt gekozen en wat je bij kunt dragen in de functie.
  • Zorg er voor dat je een open en geïnteresseerde houding hebt. Stel vragen zodat je een actieve houding hebt. Jij wilt toch ook geen gesprek voeren met iemand die zijn aandacht niet op jou richt?
  • Maak duidelijke afspraken na het gesprek en houd je er aan. Zo weten zowel jij als de werkgever wat de vervolgstappen zijn na het gesprek.
  • Als laatste geven wij je mee om goed oogcontact te maken. Het grootste deel van onze communicatie is non verbaal.

5. Grote afknappers voor een werkgever ?!

Het is cliché maar er zijn een aantal klassieke fouten die nog steeds vaak voorkomen. Hier willen wij je vast voor waarschuwen.

  • Zorg er voor dat spelfouten uitgesloten zijn.
  • Heb je een creatief mailadres? Maak dan een zakelijkere aan.
  • Onleesbare lettertypes kunnen ook erg onprettig zijn bij het bekijken van een CV.
  • Wees niet te meegaand. Zeg dus niet wat je denkt dat je gesprekspartner wilt horen maar wat je zelf echt vindt. Praat vanuit de “ik” vorm. Anders kan dit de indruk geven dat je niet goed na hebt gedacht over jouw rol binnen het bedrijf.
  • Praat over relevante zaken. Het is geen gezellig high-tea gesprek en er hoeft dus niet uitgebreid gesproken te worden over hoe leuk je buurvrouw het werk vindt in een zonnestudio.

Meer weten?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op!

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op!

Nieuwste vacatures

Tankpersoneel / Ready 4 You gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.