Functie
In de operationele functie van manager ben je de coach en begeleider van het tankstation team. Je kunt goed motiveren en inspireren. Ook heb je een goed inlevingsvermogen nodig om deze functie te kunnen vervullen. Daarnaast is het belangrijkste dat je het service niveau optimaliseert binnen het station en let op de presentatie van de producten. De klanten van een tankstation zijn enorm divers en hebben uiteenlopende voorkeuren.
Voor deze functie zul je ook een traineeship volgen van 12 maanden om de branche te leren kennen en de richtlijnen van de organisatie onder de knie te krijgen.
Er is geen dag hetzelfde op een tankstation.
Kenmerken die jouw typeren in deze functie zijn:
• Plannen en organiseren
• Operationeel leiderschap
• Inlevingsvermogen
• Commercieel denken
• Impact- en overtuigingskracht
• Analytisch- en probleemoplossend
• Delegeren
• Kwaliteitsgerichtheid
• Gastgericht
• Communiceren
• Coachende- en opleidingsvaardigheden
• Samenwerken
Werkomgeving
De tankstations van Tankpersoneel behoren allemaal tot grote internationale organisaties. Op elk station werk je met een combinatie van retail en horeca, dit maakt de management functie extra uitdagend en veelzijdig. De werkdagen op een tankstation zijn vaak hectisch omdat dit een dynamische omgeving is. Ook zul je werkzaam zijn op verschillende diensttijden.Het tankstation is niet alleen om te tanken maar wordt beschouwd als een groot servicestation! Jij zult werkzaam zijn op de werkvloer maar ook administratieve werkzaamheden uit moeten voeren achter de schermen.
Takenpakket
Belangrijk is dat je werkt volgens de richtlijnen van de organisatie en dit met excellentie uitvoert. Je zorgt voor de goederenstroom, geldstroom, maakt de planning, controleert je medewerkers op de regels en functioneren, en steekt graag de handen uit de mouwen.Ook ben je verantwoordelijk voor het assortiment, voorraadbeheer, bestellingen en controleert op het toepassen van de HACCP regels. Ook ben je verantwoordelijk voor het controleren en handhaven van verschillende veiligheidsnormen. (Milieu en voedselwaren)